Általános

A felvásárlási ár nem csak a készülék típusától, hanem az általad eladni kívánt konkrét készülék jellemzőitől is függ. Minél pontosabban adod meg készüléked jellemzőit az adatlapon, annál gyorsabban tudjuk pénzedet átutalni. Minden beküldött készüléket alaposan átvizsgálunk, melynek során a megadott adatok helyességét is ellenőrizzük. Kérjük, vedd figyelembe, hogy csak olyan készüléket és tartozékot veszünk át, amelynek háza nem lett felnyitva, szoftvere nem lett manipulálva, ennél fogva eredeti állapotban van. Ha a felvásárlási feltételekkel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, kérjük, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz.

Mobiltelefonok, tabletek

Működőképesség

Működőképes a készülék, ha:
- gond nélkül bekapcsolható, rendesen indul, váratlanul nem áll le;
- minden funkciója és alkatrésze rendeltetésszerűen működik (pl. mikrofon, hangszóró, antenna, hálózati kapcsolatok, kamerák, stb.) és a tömítések eredeti állapotban vannak;
- a kijelző nem sérült, nem pixelhibás, nincs beégve vagy elszíneződve, és mindent jól megjelenít;
- minden gomb és szenzor kifogástalanul működik;
- operációs rendszere nem lett kicserélve vagy (a hagyományos szoftverfrissítéseket kivéve) módosítva.

Működésképtelen a készülék, ha:
- elromlott, bármilyen okból nem működik rendeltetésszerűen vagy
- érintőképernyője repedt, kijelzője vagy billentyűi károsodtak.
Ezekben az esetekben ennél a pontnál válaszd a „Nem” opciót.

Nem vesszük át azt a készüléket, amelynek:
- háza korábban fel lett nyitva vagy
- sorozatszáma hiányzik vagy
- amelyet vízkár ért.


Hálózatfüggőség

Hálózatfüggőségről beszélünk, ha a készülék csak egy bizonyos mobilszolgáltató hálózatán használható (pl. csak Telekom vagy csak Telenor vagy csak Vodafone), így erről a készülékről csak az adott szolgáltató által kibocsátott SIM kártyával tudsz telefonálni. Te is kipróbálhatod, hogy készüléked hálózatfüggő-e úgy, hogy egy másik szolgáltató által kibocsátott SIM kártyát teszel a készülékbe. Ha ezzel is tudsz telefonálni, a készülék nem hálózatfüggő.

Az utólag függetlenített készülékeket hálózatfüggőnek tekintjük, ebben az esetben válaszd a 'Magyar hálózatfüggő' opciót. Kivétel ez alól, ha az utólagos függetlenítést maga a mobilszolgáltató végezte el, ilyen esetben válaszd a 'Független' opciót.

Külföldi szolgáltatóhoz kötött hálózatfüggő készülékeket, valamint letiltott készülékeket nem veszünk át.

Akkumulátor

Működőképes az akkumulátor, ha nem sérült, nem deformálódott és készenléti állapotban több mint egy napot és mobiltelefonoknál beszélgetés közben több mint egy órát, tableteknél aktív használat közben több mint 3 órát kibír, valamint normál módon fel lehet tölteni, továbbá Apple készülékek esetében az operációs rendszer az akkumulátor kapacitását 80% felettinek jelzi. Ha nem áll rendelkezésre akkumulátor, vagy az előzőek nem teljesülnek maradéktalanul, válaszd a „Nem” opciót.

Hálózati töltő

A hálózati töltőnek a gyártó eredeti tartozékának kell lennie, mely teljesen működőképes, teljes körűen – nem utólagosan – szigetelt és szabvány magyar konnektorba átalakító nélkül csatlakoztatható. Ha a készülék töltője nem áll rendelkezésre, vagy az előzőek nem teljesülnek maradéktalanul, válaszd a „Nem” opciót.

Külső állapot

Kitűnő: a készülék újszerű állapotban van, használatból eredő nyom nincs rajta.
Jó: a készüléken kevés és apró, használatból eredő nyom van, melyek nem vehetők észre a használat során. A készülék összességében megkímélt, ápolt állapotban van.
Közepes: a készüléken néhány jól látható, vagy sok apró, használatból eredő nyom van, amelyek azonban a teljes körű használatot nem befolyásolják.
Rossz: a készüléken repedés, törés vagy sok mély karcolás van, vagy a készülék háza deformálódott, vagy a készülék jelentősen kopott, vagy erősen szennyezett.

Konzolok

Működőképesség

Működőképes a készülék, ha:
- gond nélkül bekapcsolható, rendesen indul, nem melegszik túl és nem áll le váratlanul;
- minden funkciója, alkatrésze és csatlakozója rendeltetésszerűen működik, a tömítések eredeti állapotban vannak;
- külső tápegysége megfelelően működik, nem törött, kábele nem szakadt;
- operációs rendszere nem lett kicserélve vagy (a hagyományos szoftverfrissítéseket kivéve) módosítva.

Működésképtelen a készülék, ha:
- elromlott, bármelyik alkatrésze nem működik rendeltetésszerűen.
Ebben az esetben ennél a pontnál válaszd a „Nem” opciót.

Nem vesszük át azt a készüléket, amelynek:
- háza korábban fel lett nyitva vagy
- gyári lezáró matricája sérült vagy
- sorozatszáma hiányzik vagy
- amelyet vízkár ért.


Kontroller

Jó a kontroller, ha van a készülékhez legalább egy darab gyári, eredeti kontroller, amelynek háza korábban nem volt felnyitva, tökéletesen működik, ápolt állapotban van és a készülékhez probléma nélkül csatlakozik. Amennyiben kontroller nem áll rendelkezésre, vagy az előzőek nem teljesülnek maradéktalanul, válaszd a "Nem" opciót.

Kábelek

Jók a kábelek, ha megvan a készülékhez tartozó minden kábel és azok a gyártó eredeti tartozékai. A kábeleknek tökéletesen működőképesnek és teljes körűen szigeteltnek kell lenniük. Ideértve a hálózati töltőkábelt is, melynek szabvány magyar konnektorba átalakító nélkül csatlakoztathatónak kell lennie. Amennyiben minden kábel nem áll rendelkezésre, vagy az előzőek nem teljesülnek maradéktalanul, válaszd a "Nem" opciót.

Külső állapot

Kitűnő: a készülék újszerű állapotban van, használatból eredő nyom nincs rajta.
Jó: a készüléken kevés és apró használatból eredő nyom van. A készülék összességében megkímélt, ápolt állapotban van.
Közepes: a készüléken néhány jól látható, vagy sok apró nyom van, amelyek azonban a teljes körű használatot nem befolyásolják.
Rossz: a készüléken több jelentős sérülés található vagy repedt, törött vagy a készülék jelentősen kopott, dohányfüst szagú vagy erősen szennyezett.